Zábradlí na balkon z tvrzeného skla


Přemýšleli jste někdy nad tím, že byste si nechali zasklít váš balkon u rodinného domu? Že by se z něj stala zimní zahrada a něco podobného, jako zahradní skleník? Jaké výhody toto řešení vlastně má, a proč o něm uvažovat u vás doma?

Zdroj světla a tepla – sklo odráží světelnou a tepelnou energii a akumuluje ji ve vnitřním prostoru. Tím pádem tu máte perfektní tepelný izolant, což napomáhá v udržení potřebného tepla v zimních měsících. Zasklený balkon či lodžie pak mohou být obyvatelné i přes zimu, i když se v nich netopí, stává se, že právě v zimě, kdy nejsou venku silné mrazy, mohou být na balkoně uskladněné některé pokojové rostliny, které snesou teploty lehce nad nulou. A pokud balkonové dveře otevřete do bytu, velmi brzy se balkon vytopí a můžete si tu v zimě dopřát třeba svačinu, kávu a čaj.

skleněné zábradlí

Soukromí – velkým problémem mnoha balkonů je soukromí. Zejména tam, kde je na balkonech nainstalováno ocelové zábradlí na balkon, a kde je skrze něj vidět. Představte si, že vstoupíte na balkon, jste jen v plavkách, věšíte prádlo na šňůru a mužům z protějšího domu (pokud jste žena) mohou vypadnout oči z důlků. Pořídí si na vás dalekohled a fotoaparát s teleobjektivem a zhotoví řadu snímků, které jim poslouží jako materiál k ukájení nebo v horším případě fotky obletí svět na sociálních sítích. Máte tohle zapotřebí? S tvrzeným mléčným sklem a horními skly v podobě šoupaček, které se dají zastínit roletou, máte soukromí na balkoně či lodžii zajištěno.

balkony v domě

Tvrzený materiál – tvrzená skla jsou kalená a někdy se mezi dvě vrstvy skel vkládá speciální fólie, takže se nemusíte obávat, že byste se z balkonu zřítili do propasti a ještě se pořezali. Bez problémů se tvrzená skla nasazují nejen na balkony, ale i na schodiště a horní části budov, například pokud se na střeše objektu nachází pochozí travnatá plocha nebo bazén.